onsdag 11 januari 2012
Frukost och vikten av ett öppet sinne
Frukost är definitivt min favorit måltid
Flingor med iskall mjölk
Det kittlar smaklökarna och väcker minnena om en glad barndom
Men jag gillar också variation
Medelkokta ägg med rostat bröd
Varm gröt med massor av kanel och socker. Havre, mannagryn, råg...eller varför inte en härlig, krämig risgrynsgröt
Jag kan se det framför mig: Jag är på Cafe Tintin i Göteborg (den riktiga på Engelbrektsgatan). Står och glor på frukosttavlan bakom servitriserna
"Frukost meny nummer två tack". Jajamensan. Här är det fest. Risgrynsgröt, kokt ägg med Kalles. Kaffe och jos
Jag har käkat frukost i olika länder och från många kulturer och dieter
Allt från det protein- och fettrika "Full English" till våfflor med bacon och sirap
Boer breakfast med sin kombination av kryddig nötkorv och majskornsgröt till Eggs Benedict
Cafe Au Lait med en uber färsk croissant i Paris till Congee i China Town
Frukost associerar jag med tolerans, insåg jag häromdagen
Tycker du att en viss frukost är "helt fel" eller "konstig" då har du helt enkelt inte rest tillräckligt runt världen
Eller så har du det, men alltid sett till att ha ett paket flingor till hands
/LHW - diggar frulle!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar